adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Mikä on päivänvalon merkitys? Miksi päivänvalossa on ihmisen (ja apinankin) parasta olla?AD-Lux on jo vuodesta 1994 lähtien ollut parhaan valon asialla. Missiomme on aina ollut korostaa päivänvalon merkitystä ja myös tuoda sitä sisätiloihin.

Hölmöläisethän sitä kantoivat jo säkeissä sisälle, mutta me olemme tarjonneet vaihtoehdoksi päivänvalon kaltaisen keinovalon. Valolla on spektrinsä ja päivänvalolla varsinkin omanlaisensa. Olemme aina halunneet keskittyä ns. täyden spektrin päivänvaloon. Tämä tarkoittaa sitä, että keinovalossa on myös täysi spektri, jolloin värit toistuvat luonnollisena ja valon vaikutus ihmisen fysiologiaan on paras mahdollinen. Päivänvalossa näkee hyvin ja jaksaa parhaiten.

Mielestämme paras esimerkki on takavuosilta, kun valaisimme Korkeasaaren apinalinnan täyden spektrin päivänvalolla. Apinalinnan toinen puoli jätettiin vanhoille valoille ja toiseen tuli täyden spektrin päivänvaloa. Meni pari viikkoa niin apinat siirtyivät kokonaan asumaan ja elämään täyden spektrin päivänvalolla valaistuun tilaan. Eivät menneet enää vanhojen valojen puolelle. Apinakin siis ymmärtää päivänvalon merkityksen.

Soita meille, niin tuomme apinaefektin työpaikallesi!

fiFinnish