adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Älykäs valaistus

Valaistuksen ohjaus

Älykkäällä valaistuksen ohjauksella saavutetaan säästöjä pienenevän energiankulutuksen myötä, käyttömukavuutta automaattisesti syttyvän, sammuvan ja säätyvän valaistuksen ansiosta sekä helpompaa ja tarkempaa ylläpitoa verkottuneiden valaisimien diagnostiikkatietojen avulla. Lisäksi esimerkiksi läsnäolotietoja voidaan hyödyntää tilankäytön optimoinnissa.
Sopiva älykkyyden taso on valittava sovelluskohtaisesti. Parkkihallin, avotoimiston, perinteisen toimiston, tuotantohallin ja tehtaan piha-alueen mahdollisuudet ja tarpeet niin valaistuksen kuin muidenkin järjestelmien osalta ovat yleensä hyvin erilaiset. Tekniset tilat ovat hyvä esimerkki tiloista, joissa älykäs ohjaus on harvoin perusteltua. Kuitenkin esimerkiksi ajastettu sammutus on järkevää, ettei harvoin käytetyn tilan valaistus unohdu päälle.  
Avotoimistossa tilan käyttö voi muuttua päivittäin, jolloin läsnäolotiedolla saadaan automaattisesti hyvä työskentelyvalaistus käytetyille työpisteille. Tämä säästää energiaa sytyttämällä valaistuksen vain tarpeellisille alueille ja toisaalta helppokäyttöisyys korostuu, kun käyttäjän ei tarvitse murehtia manuaalisesta valaistuksen ohjauksesta.

Energiaa voidaan säästää myös hyödyntämällä luonnonvaloa valaistuksen osana: valoisuusanturin perusteella ledvalaistus täydentää luonnonvalosta syntyvän valotehon työskentelyyn sopivaan arvoon.
Värilämpötilan säädöillä voidaan vaikuttaa käyttäjien virkeystilaan ja väreillä voidaan esimerkiksi helpottaa vapaan parkkiruudun löytämistä.
Langattomassa mesh-verkossa laitteet ovat suoraan yhteydessä toisiinsa ja välittävät tarvittaessa viestejä laitteille, jotka eivät voi kommunikoida suoraan etäisyyden tai esteiden takia. Tällaisessa verkossa ei ole tarvetta tukiasemalle, jonka kautta kaikki kommunikaatio tapahtuu. Internetiin liittäminen tapahtuu yhdyskäytävän avulla. Jos etäyhteys on erityisen kriittinen, on syytä varmistaa, että yhdyskäytäviä voi olla useita, jolloin yhden yhdyskäytävän vikaantuminen ei estä etäyhteyden käyttöä.
AD-Luxilla on vuosien kokemus erilaisista valaistusratkaisuista. Ota yhteyttä  niin esitämme näkemyksemme parhaasta valaistusratkaisusta juuri sinun  kohteessasi!

Philips EasyAir - helppo ja mukautuva 
valaistuksenohjaus

EasyAir järjestelmä tuo etuja energianhallinnassa. Valaistus on päällä vain tarvittaessa ja siellä missä sitä todella tarvitaan. Energiansäästöt ovat huomattavia; läsnäolotunnistuksen ja päivänvalotunnistuksen yhdistelmä voi tuottaa jopa 50% säästön. Langattomat EasyAir-sensorit ovat ihanteellisia toimisto-, teollisuus- tai ulkokäyttöön.

Helppo

Täysin läsnäolotunnistukseen ja valoisuudenmittaukseen perustuva kokonaisuus. Täydennettävissä langattomilla ja paristottomilla painikkeilla.

Mukautuva

Valaisinryhmä syttyy kun yksikin ryhmän anturi havaitsee liikettä. Liikkeen itse havainneet valaisimet syttyvät täydelle teholle, muut saman tilan valaisimet voidaan sytyttää alemmalle teholle valaisemaan tilaa työskentelyalueen ympärillä.

Energiatehokas

Valoteho voidaan asettaa säätymään valaisinkohtaisesti valoisuusmittauksen perusteella, jolloin luonnonvalo säästää aidosti energiaa valaistuksen kärsimättä.

Toimintavarma

Kukin valaisin toimii itsenäisesti oman sensorinsa varassa. 

Asentajaystävällinen

Valaisimille kaapeloidaan vain käyttöjännite. Käyttöönotto yksinkertaisella  sovelluksella.

EasyAir - komponentit 

AD-Lux AD-Linear -valaisin 
EasyAir-ohjausyksiköllä. Vakiotoimitus  2m liitäntäjohdolla 3x1.5S. Kysy myös  muita liitäntätapoja ja valaisinmalleja! 

EasyAir - ohjelmisto 

Käyttöönotto
Tarjoamme käyttöönoton myös palveluna! Valojen ohjaus tapahtuu Master Connect ohjelman kautta. Yhteys toimii blue toothin kautta. Valot voidaan myös liittää kiinteistön järjestelmiin, jolloin saadaan dataa energiankulutuksesta.

Chess mymesh - turvallinen ja skaalautuva 
valaistuksenhallinta

Mymesh on ainutlaatuinen verkkoprotokolla, joka on suunniteltu erityisen turvalliseksi, kestäväksi ja skaalautuvaksi, joten se on täydellinen ammattikäyttöön. Se tarjoaa laajan valikoiman mahdollisuuksia yhdistää, ohjata ja hallita tuhansia laitteita samanaikaisesti. Mymesh tekee rakentamisesta, kunnossapidosta ja turvallisuudesta erittäin joustavan ja tehokkaan, koska se on helppo asentaa, hallita ja analysoida.

Turvallinen

Tietoturva on huomioitu tuotantolinjalta loppukäyttäjään asti. 

Skaalautuva

Verkkoon voidaan liittää tarvittaessa tuhansia laitteita. Ohjaukset mahdollisia  minkä vain verkkoon liitettyjen laitteiden välillä. 

Mukautuva

Langattomuuden myötä ohjauspainikkeiden ja antureiden sijoittelu on  helppoa ja muokattavissa jälkikäteen. Langattomissa antureissa on  pitkäikäiset, kiinteät paristot n. 10 vuoden käyttöön. Valaistuksen ohjaus  muokattavissa per valaisin.

Toimintavarma

Mesh-ohjausverkko muodostuu automaattisesti ja korjaa itseään  tarvittaessa. Käyttö perustuu paikalliseen verkkoon. Internetin kautta on  käytettävissä monitorointityökalu datan tarkasteluun ja asetusmuutoksiin.

Asentajaystävällinen

Valaisimille kaapeloidaan vain käyttöjännite. Käyttöönotto yksinkertaisella  sovelluksella ja projektikohtaiset salausavaimet luodaan automaattisesti. 

Mymesh - komponentit 

AD-Lux AD-Linear -valaisin  mymesh-ohjausyksiköllä. Vakiotoimitus 2m liitäntäjohdolla  3x1.5S. Kysy myös muita  liitäntätapoja ja valaisinmalleja! 
Langaton mymesh-painike. Silikonikuori. Arvioitu  paristokesto 10 vuotta. Huoneohjaus: päälle/pois ja himmennys  Keskusohjaus: päälle, pakotettu pois, hätä
Langaton mymesh-anturi, liike ja valoisuus.  SIlikonikuori. Valoisuustiedon avulla voidaan  hyödyntää luonnonvaloa osana valaistusta. Arvioitu  paristokesto 10 vuotta. 
Tuloyksikkö neljällä kärkitulolla. Muiden  järjestelmien ja laitteiden yhdistämiseen. 
Internet-yhdyskäytävä mymesh-ratkaisun  liittämiseksi internetiin. 

Mymesh - ohjelmisto 

Käyttöönotto
Tarjoamme käyttöönoton myös palveluna!  Käyttöönottolaite kytkeytyy langattomasti  mymesh-verkkoon ja iOS-mobiililaittee-seen.  Sovelluksella luodaan rakennuksen kerrokset  ja huoneet, joihin verkkoon liitetyt laitteet  raahataan ruudukkoon. Vakiotoiminnot  vastaavat hyvin peruskäyttöä, tarvittaessa  voidaan säätää mm. himmennystasoja ja  liiketunnistuksen pidon kestoa. 
Mymesh Management System -pilvihallinta (MMS)
Pilvihallintaratkaisulla voit seurata, ohjata ja muokata valaistustasi.Maksuton perustaso mahdollistaa perushallinnan, kaksi lisäpakettia tarjoavat työkaluja valaisimista ja muista mymesh-laitteista kertyvän datan visualisointiin ja analysointiin. Esimerkiksi energiankulutuksen, valaisimien polttoaikojen ja läsnäolotunnistimien tietoja voidaan hyödyntää tilojen käytön optimoinnissa ja huoltojen ennakoinnissa. Pilvihallintaratkaisun hyödyntämiseksi järjestelmän on oltava yhteydessä internetiin!
star
fiFinnish