adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Valaistuksen ohjaus

Älykäs valaistus tarkoittaa valaistusjärjestelmää, joka pystyy automaattisesti sopeutumaan ympäristön olosuhteisiin, käyttäjän tarpeisiin ja toiveisiin. Se perustuu yleensä älykkäisiin antureihin, jotka tunnistavat ympäristön olosuhteita, kuten valon määrää, lämpötilaa ja ihmisen läsnäoloa.

Tällainen valaistus voi esimerkiksi säätää valon voimakkuutta ja värisävyä automaattisesti eri vuorokaudenaikoina tai ympäristön valon mukaan. Se voi myös havaita, kun tilassa ei ole ketään ja sammuttaa valot säästääkseen energiaa. Lisäksi älykäs valaistus voi olla liitettävissä erilaisiin ohjausjärjestelmiin, joiden avulla käyttäjä voi säätää valaistusta esimerkiksi älypuhelinsovelluksen avulla.

Tämäntyyppinen valaistusjärjestelmä parantaa energiatehokkuutta, käyttäjän mukavuutta ja turvallisuutta.


Älykkäällä valaistuksen ohjauksella saavutetaan säästöjä pienenevän energiankulutuksen myötä, käyttömukavuutta automaattisesti syttyvän, sammuvan ja säätyvän valaistuksen ansiosta sekä helpompaa ja tarkempaa ylläpitoa verkottuneiden valaisimien diagnostiikkatietojen avulla. Lisäksi esimerkiksi läsnäolotietoja voidaan hyödyntää tilankäytön optimoinnissa.
Sopiva älykkyyden taso on valittava sovelluskohtaisesti. Parkkihallin, avotoimiston, perinteisen toimiston, tuotantohallin ja tehtaan piha-alueen mahdollisuudet ja tarpeet niin valaistuksen kuin muidenkin järjestelmien osalta ovat yleensä hyvin erilaiset. Tekniset tilat ovat hyvä esimerkki tiloista, joissa älykäs ohjaus on harvoin perusteltua. Kuitenkin esimerkiksi ajastettu sammutus on järkevää, ettei harvoin käytetyn tilan valaistus unohdu päälle.  
Avotoimistossa tilan käyttö voi muuttua päivittäin, jolloin läsnäolotiedolla saadaan automaattisesti hyvä työskentelyvalaistus käytetyille työpisteille. Tämä säästää energiaa sytyttämällä valaistuksen vain tarpeellisille alueille ja toisaalta helppokäyttöisyys korostuu, kun käyttäjän ei tarvitse murehtia manuaalisesta valaistuksen ohjauksesta.

Energiaa voidaan säästää myös hyödyntämällä luonnonvaloa valaistuksen osana: valoisuusanturin perusteella ledvalaistus täydentää luonnonvalosta syntyvän valotehon työskentelyyn sopivaan arvoon.
Värilämpötilan säädöillä voidaan vaikuttaa käyttäjien virkeystilaan ja väreillä voidaan esimerkiksi helpottaa vapaan parkkiruudun löytämistä.
Langattomassa mesh-verkossa laitteet ovat suoraan yhteydessä toisiinsa ja välittävät tarvittaessa viestejä laitteille, jotka eivät voi kommunikoida suoraan etäisyyden tai esteiden takia. Tällaisessa verkossa ei ole tarvetta tukiasemalle, jonka kautta kaikki kommunikaatio tapahtuu. Internetiin liittäminen tapahtuu yhdyskäytävän avulla. Jos etäyhteys on erityisen kriittinen, on syytä varmistaa, että yhdyskäytäviä voi olla useita, jolloin yhden yhdyskäytävän vikaantuminen ei estä etäyhteyden käyttöä.
AD-Luxilla on vuosien kokemus erilaisista valaistusratkaisuista. Ota yhteyttä  niin esitämme näkemyksemme parhaasta valaistusratkaisusta juuri sinun  kohteessasi!

Philips EasyAir - helppo ja mukautuva 
valaistuksenohjaus

EasyAir järjestelmä tuo etuja energianhallinnassa. Valaistus on päällä vain tarvittaessa ja siellä missä sitä todella tarvitaan. Energiansäästöt ovat huomattavia; läsnäolotunnistuksen ja päivänvalotunnistuksen yhdistelmä voi tuottaa jopa 50% säästön. Langattomat EasyAir-sensorit ovat ihanteellisia toimisto-, teollisuus- tai ulkokäyttöön.

Helppo

Täysin läsnäolotunnistukseen ja valoisuudenmittaukseen perustuva kokonaisuus. Täydennettävissä langattomilla ja paristottomilla painikkeilla.

Mukautuva

Valaisinryhmä syttyy kun yksikin ryhmän anturi havaitsee liikettä. Liikkeen itse havainneet valaisimet syttyvät täydelle teholle, muut saman tilan valaisimet voidaan sytyttää alemmalle teholle valaisemaan tilaa työskentelyalueen ympärillä.

Energiatehokas

Valoteho voidaan asettaa säätymään valaisinkohtaisesti valoisuusmittauksen perusteella, jolloin luonnonvalo säästää aidosti energiaa valaistuksen kärsimättä.

Toimintavarma

Kukin valaisin toimii itsenäisesti oman sensorinsa varassa. 

Asentajaystävällinen

Valaisimille kaapeloidaan vain käyttöjännite. Käyttöönotto yksinkertaisella  sovelluksella.

Energiankulutuksen seuranta

Uudemmista sensoreista saadaan valaisin-/ryhmäkohtaiset energiankulutustiedot CSV-tiedostoon.

EasyAir - komponentit 

AD-Lux AD-Linear -valaisin 
EasyAir-ohjausyksiköllä. Vakiotoimitus  2m liitäntäjohdolla 3x1.5S. Kysy myös  muita liitäntätapoja ja valaisinmalleja! 

EasyAir - ohjelmisto 

Käyttöönotto
Tarjoamme käyttöönoton myös palveluna! Valojen ohjaus tapahtuu Master Connect ohjelman kautta. Yhteys toimii blue toothin kautta. Valot voidaan myös liittää kiinteistön järjestelmiin, jolloin saadaan dataa energiankulutuksesta.
star
fiFinnish