adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Pieni historiakatsaus sähkövaloon

Sir Humphry Davy (kuva Wikipediasta)

Sitten tuli Thomas Alva Edison, joka on tunnetaan hehkulampun kehittäjänä. Hän patentoi ensimmäisen käytännöllisen hehkulampun 27. tammikuuta 1880. Edisonin hehkulamppu käytti hiilihehkulankaa, joka valaisi sähkövirran läpäisemisen seurauksena. Tämä keksintö muutti perustavalla tavalla valaistuksen maailmaa. Hän oli varsinainen tieteen monitoimies. Hän kehitti myös fonografin, ensimmäisen laitteen, joka pystyi tallentamaan ja toistamaan ääntä.

Myös elokuvateollisuuteen hänellä oli panostuksensa. Hän kehitti Kinetoskoopin, joka oli yksi varhaisimmista liikkuvan kuvan esityslaitteista.

Edison piti yli tuhatta patenttia monilla eri aloilla, mukaan lukien telegrafia, akustiikka, ja kemialliset prosessit. Hän oli eräänlainen prototyyppi modernille keksijälle ja yrittäjälle.

AD-Luxilla on yksi oma patentti. Valaistukseen liittyvä sekin, ainakin tavallaan. Meidän patenttimme liittyy valaisimen valmistusprosessiin. Keksinnöllämme on innovaatio valaisimen runkorakenteeseen. Keksintömme mahdollistaa myös jatkokehittelyn biohajoavaan valaisimeen. Tätä työtä me teemme parhaillaan. Pekka Ornella on kunnianhimoinen tavoite kehittää valaisin, jonka voi ”käyttöikänsä päässä heittää lehtiroskikseen”. Ihan vielä ei käytettävät materiaalit ole mahdollistaneet tätä, mutta kokeilut jatkuvat. Jos sinulla on tietämystä ja kiinnostusta biokomposiitteihin, ota yhteyttä Pekkaan, puh. 0400 284 571 tai pekka.orne@adlux.fi.

Tämä kehitystyö alkoi pari vuotta sitten ja on toistaiseksi siinä vaiheessa, että etsimme oikeanlaista materiaalia käytettävyyteen ja valmistettavuuteen. Kun katsoo historiaa taaksepäin, niin kyllähän kaikki hyvät projektit ottavat aikansa. Joka tapauksessa on ollut hienoa aloittamassa tällaista prosessia. Tahtoo vain olla niin, että kaikki hienot ideat vaativat paljon pääomia toteutuakseen. Raha tappaa luovuuden, sanotaan. Olikohan Edisonin aikana sama tilanne?

Edisonista vielä, että hänen perintönsä on edelleen voimakkaasti läsnä monilla teknologian ja teollisuuden aloilla. Hänen työnsä vaikutti suuresti siihen, miten ihmiset asuvat, työskentelevät ja viihdyttävät itseään.

Lampunkantojen merkintä E viittaa nimenomaan Edisoniin ja on osaltaan kunnioittamassa hänen elämäntyötään. E27 on meille kaikille tuttu merkintä, kun valitsemme polttimoa valaisimeen.

Tässä alla on kerrottu meidän pantenttivalaisimestamme

AD Green on ympäristöystävällinen ratkaisu toimistojen valaisemiseen!  Valaisimen runko on kierrätetyistä materiaaleista valmistettu. Valaisin on mainio ratkaisu toimistojen valaisuun. Jatkossa siis toivottavasti kokokaan biohajoavasta materiaalista

 Valittavissa olevia ominaisuuksia: • Liike- ja päivänvalotunnistus

• Langaton säätö ja yhdistäminen (app puhelimen kautta)
• Ylös-alas valo (tai vain alas)
• 5 vuoden takuu
• Himmennys
• Myös langaton painokytkinohjaus vaikka pöydän reunalle mahdollinen
• Nappikytkin valaisimen päätyyn on myös hyvä vaihtoehto säätämiseen 

Lue tästä lisää AD Greenistä

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää valaistuksen uusimisesta?

  • Teemme ilmaiseksi 3D mallinnoksen uudesta valaistuksesta. Tämä vaihe ei sido mihinkään.
  • Tarjoamme koko projektin asennuksineen
  • Saat myös laskelman investoinnin takaisinmaksuajasta
  • Ja mikä parasta, tämä kaikki on useimmiten täysin ilmaista! Tämä perustuu siihen, että kun uusitaan vanhoja paljon kuluttavia valaisimia ledeihin, syntyneellä sähkönsäästöllä investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Meiltä myös varastojen, tuotantotilojen ja pihojen valaisimet asennettuina

ja kaikki valmistus tapahtuu täällä Suomessa omassa tehtaassamme!

Meidän valoillamme on valaistu esimerkiksi Ho Chi Minhin satamaa Vietnamissa. Voidaan me tulla teidänkin pihanne valaisemaan.

Kiinnotuitko? Soita meille puh. 020 792 4240 tai lähetä sähköpostia: adlux@adlux.fi

fiFinnish