adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Toimistot

Toimistojen valaistus on haasteellista siksi, että monet toimistot ovat avokonttoreita, jolloin samassa tilassa työskentelee paitsi erilaisissa työtehtävissä olevia ihmisiä, myös sen lisäksi eri ikäisiä ihmisiä. Kuten tiedetään, eri ikäiset ihmiset tarvitsevat eri määrän valoa nähdäkseen samat asiat. 60-vuotias tarvitsee jo vähintään neljä kertaa niin paljon valoa kuin 20-vuotias nähdäkseen samalla tavalla.

Tämän lisäksi haasteensa tuo näyttöruudut ja niiden heijastavat pinnat. Valon suuntaus on mietittävä tarkkaan. Myös valaisimen häikäisy on tärkeää minimoida. Ja jos vielä lisätään vaikeuskerrointa, on myös mieltymykset erilaisiin värilämpötiloihin.

Näiden kaikkien asioiden yhteensovittaminen on haastavaa. Valaisinten puolesta lähes kaikki on toki mahdollista. Tässä kootusti vaihtoehtoja:

1. Kaikki valaisimet ovat ns. yleisvalaistuksena päällä tai pois katkaisijasta ja samalla teholla.

2. Valaisimissa on älyominaisuuksia, jotka voivat olla:

a. Liiketunnistin/läsnäolotunnistin
Tämä tarkoittaa, että valaisimen sensori tunnistaa, kun sen vaikutuspiirissä   joku henkilö tekee töitä.

b. Päivänvalotunnistin
Valaisin tunnistaa ulkoa tulevan päivänvalon määrän ja säätää valaisimesta lähtevän valomäärän sen mukaisesta. Tarkoitus on siis saada tasainen valaistus koko ajan. Samalla säästetään energiaa.

c. Himmennin
Valaistusta voidaan himmentää/kirkastaa joko erillisestä katkaisimesta tai kännykkäaplikaatiolla. Valaisin myös muistaa edellisen asetuksen ja syttyy samalle tasolle, johon se on viimeksi asetettu.

d. Värilämpötilan säätö
Valon värilämpötilaa voidaan säätää keltaisesta valkoiseen.

e. Valoa myös ylöspäin
Valoa voidaan valaisimesta saada alaspäin tulevan lisäksi myös ylöspäin.

Tärkeää on kuitenkin luoda tilaan riittävän hyvä yleisvalaistus ja sen lisäksi työpistekohtaisia valaistusratkaisuja, joita jokainen voi säätää makunsa mukaan.

AD Green -toimistovalaisimella tämä kaikki yllä mainittu on mahdollista toteuttaa. Valaisimia voidaan myös ryhmitellä, mikäli halutaan. Tietyt valaisimet voidaan säätymään yhdessä samaan valotasoon ja syttymään esimerkiksi kun liikettä/läsnäoloa havaitaan.

Ota yhteyttä asiantuntijaan, suunnitellaan hyvä valaistus toimistoihin ja neuvottelutiloihin!
adlux@adlux.fi tai puhelimella 020 792 4240
KATSO TOIMISTOJEN VALAISEMISEEN SOPIVAT TUOTTEET
fiFinnish