adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Piha-alueet, satamat ja nosturit

Aluevalaistus

Aluevalaistuksen merkitys korostuu siellä, missä liikutaan erilaisilla moottoriajoneuvoilla ja jalan. Yritysten piha-alueet ovat yleensä monimuotoisen liikkumisen alueita. Kuorma-autot tuovat ja vievät tavaraa, jalankulkijat kulkevat heille merkityillä reiteillä. Tärkeää on ylläpitää riittävää yleisvalaistusta ja sen lisäksi valaista erityiset jalankulkualueet.

Tärkeä näkökulma on myös mahdollisimman pieni kiusahäikäisy. Valot eivät saisi liiemmälti valaista esimerkiksi vieressä kulkevaa katua tai naapuritaloja.

Satamat ja nosturit

Satamissa omat valaistushaasteensa tuovat lastattavana olevat alukset. Lastausalue on valaistava riittävästi, jotta työntekijät näkevät paitsi työnkohteen, myös toisensa. Nostureiden kuljettajien on puolestaan nähtävä nostettava taakka ja vastaavasti kohde, johon taakka lasketaan. Näkemisen haaste on suuri, koska etäisyyttä on kymmeniä metrejä. Valon sädettä voidaan ohjata kapealle keilalle, jolloin valaistava kohde korostuu parhaiten. Katso tästä linkistä erityisesti nostureihin sopiva valaisin: AD ZONE M500 CRANE

 

KATSO piha-alueiden ja nostureiden VALAISEMISEEN SOPIVAT TUOTTEET
fiFinnish