Myymälät

Myymälävalaistuksen merkitys

Myymälässä valaistuksella on merkitystä sekä asiakkaiden, että työntekijöiden kannalta. Myytävänä olevat tuotteet pitää olla hyvin valaistu, jotta tuotteita ostamaan tulevien asiakkaiden on helppo valita tuotteita ja nähdä pakkausten sisältö. Värit ovat tärkeitä ja hyvässä led-valaistuksessa ne näkyvät hyvin.

Turvallisuus on myös tärkeää. Hyvässä valossa ihmiset näkyvät – sekä asiakkaat että henkilökunta.

Valaistuksella saadaan aikaan tunnelmaa, jossa asiakasta houkutellaan ostamaan. Valaistuksen ohjauksella voidaan myös houkutella asiakkaita esimerkiksi lisäämällä valoa silloin kun hyllyjen välissä on asiakkaita.

Kassa-alueen valaistus syytä olla kunnossa, koska siinä käsitellään rahaa ja maksuvälineitä.

Energiansäästö on tälläkin sektorilla tärkeää, koska kaupoissa valot ovat usein aina päällä. Valaistusta voidaan himmentää alueilla joissa ei ole asiakkaita.

Monissa kohteissa loisteputkien tilalle on vaihdettu lediputket. Näissä tapauksissa on hyvä tiedostaa, että valaisimen käyttötarkoitus alkuperäisestä muuttuu. Valaisimen valmistajan antama CE-merkki ei enää ole voimassa ja valon lähteen vaihtaja ottaa vastuun muutostyöstä.

Sähkökatkosten varalle kannattaa myös laittaa esim. hyllykäytävien päihin ja kulkuväylille akkuvarmenteiset valaisimet. Ne turvaavat poistumisen tiloista. AD Linear -valaisimiin saa myös akkuvarmennuksen.

Kaikki tilat voidaan mallintaa 3D-suunnittelulla. Tämän palvelun teemme aina veloituksetta. Alla malli eräästä kohteesta, jonka mallinsimme eräästä toteutetusta kohteesta.