adlux@adlux.fi 
020 792 4240

Company & contact information

Customer service
Juristinkatu 6
20780 Kaarina, Finland
Invoicing info (only in Finnish)Logos


tel. +358 20 792 4240

You can also send e-mail:
adlux@adlux.fi 
Pekka Orne
CEO
Project Sales
tel. +358 400 284 571
pekka.orne@adlux.fi
Ville Orne
Production, procurement
tel. +44 7135 995
ville.orne@adlux.fi
Tuomas Tuhkanen
Production
tuomas.tuhkanen@adlux.fi

Sales in Asia–Pacific (APAC) region:

mr. Loi Tran
loi.tran@bacau.com.vn
Tel. +84 938220409

Installations partners

We have several reliable and professional partners for lighting installations. 
Ask for more information: tel. +358 400 284 571/Pekka Orne

Company

AD-Lux on perustettu syksyllä vuonna 1994. Alkujaan nimi oli Auradent ja yrityksen perusti kolme vastavalmistunutta hammaslääkäriä.

1980-luvun alussa tuotevalikoima laajeni hammashoidon tuotteista ja havaintovälineistä ergonomisiin työtuoleihin ja päivänvaloloistelamppuihin.

Vuonna 1983 Ilkka Pekanheimo löysi amerikkalaisen Duro-Testin True-Lite-päivänvaloloisteputken Tukholman hammasalan messuilta. Aluksi sitä myytiin hammaslääkäreille, sittemmin kaikille halukkaille.
Valikoimissa oli myös aitoja intialaisia pääkalloja, joita myytiin hammaslääkäreille ja yliopistoille yli 1000 kpl.


Yhtiön kuningasajatus oli päivänvalo. Ja nimenomaan se, miten tuodaan päivänvaloa sisätiloihin. Toiminta laajeni myös kattamaan kodinvalaistussuunnittelun ja siinäkin oli erityispiirteenä epäsuora valaistus.
Vuonna 2015 päätettiin lisätä yritysten toimitilavalaistus laajemmin valikoimiin ja vähitellen kotien valaistus vähenikin, kunnes vuonna 2019 päätettiin keskittyä pelkästään yritysten toimitilavalaistukseen. Samalla aloitettiin myös oman valaisimen valmistus. Toimitilat löytyivät Kaarinasta, jossa edelleenkin valaisinvalmistus tapahtuu.

Valaisimia on sekä sisä- että ulkokäyttöön. Valaisimet ovat vastuullisesti valmistettuja, joko kierrätetystä alumiinista tai kierrätetystä ja kierrätettävissä olevasta polypropeenista. Myös valaistuksen älykkäällä ohjauksella asiakkaat säästävät merkittävästi energiakustannuksissa.

AD-Lux on moderni ja joustava toimija ja räätälöimme ratkaisut ja tuotteet kohteisiin. Harvoin osuu samanlaista kohdetta eteen kuin edellinen oli.

Mitä tuo tulevaisuus tullessaan? Leditekniikka varmasti kehittyy vielä ja tulee entistä tehokkaampia ledichippejä. Ihmiskeskeinen valaistus tulee vielä nousemaan tärkeäksi tekijäksi työpaikkoja valaistaessa. Työikäinen väestö vanhenee ja valoa yksinkertaisesti tarvitaan enemmän. Toisaalta taas nuorempia varten
tarvitaan säädettävyyttä.

Päivänvalo on vanhan keltaisen valon sijaan kuitenkin nykytrendi.

Vuonna 2024 olemme siis ketterä 30-vuotias palveleva valaisinalan kärkiosaaja. Haluamme olla luomassa työpaikoista sellaisia, että niissä nähdään, näytään ja jaksetaan.

Pekka Orne
Project Sales

Tässä alla vanha kuva, jossa myytäviä pääkalloja esitellään messuilla.
en_GBEnglish