adlux@adlux.fi 
020 792 4240

3PLogistiikka Group Oy:n Kaarinan varastossa tehtiin valaistuksen uusimisprojekti. Lue tästä linkistä lisää 3PL:n toiminnasta.

Tehtävä oli varsin mittava, koska vanhoja loisteputkivalaisimia oli paljon ja kaikki työ suoritettiin samaan aikaan kun tiloissa tehtiin myös normaalisti töitä.

Vanhat loisteputkivalaisimet olivat tulleet jo käyttöikänsä päähän ja jatkossahan ei loisteputkia enää ole markkinoilta edes saatavana. Päädyttiin siis vaihtamaan vanhat valaisimet kotimaisiin AD-Luxin valmistamiin lineaarivalaisimiin.

Samalla myös syntyi ajatus siitä, että valojen on turha olla päällä niissä tiloissa, joissa ei ole liikettä. Tässä päätettiin hyödyntää langatonta ohjausjärjestelmää, joka mahdollistaa sen, että valaisimien ryhmittely käy helposti. Nyt valot palavat vain siellä, missä liikutaan. Kun liike lakkaa, valot sammuvat. Tämä toiminto toi vielä lisäsäästöjä sen lisäksi, että kokonaiswattimäärä putosi.

Paloturvallisuus on myös merkittävä asia, koska aikaisemmin valolinjoja kulki hyllyjen päällä, jolloin valaisimesta johtuva lämpö aiheutti paloriskin. Loisteputki kun jää palamaan vain päistään, nousee lämpö huomattavasti ja mikäli alla on vaikka muovia tai pahvia, on syttymisriski mitä ilmeisin. Nyt tilanne korjaantui vaihtamalla ledit tilalle ja myös samalla siirrettiin valolinjat hyllykäytävien suuntaisesti,

Parasta tietenkin on, että aikaisempi, riitämätön valonmäärä saatiin nostettua sille tasolle, jossa liikkuminen ja näkeminen sujuu turvallisesti.

en_GBEnglish