VMP Groupin aulatilojen valaistus

Esimerkki toimiston valaistuksen muutostyöstä / Pekka Orne, puh. 0400 284 571

Yritysten tiloissa harvemmin tullaan kiinnittäneeksi riittävästi huomiota tilojen valaistukseen. Usein tärkeimpänä pidetään esimerkiksi kalustusta, sisustusta jne. Yrityksissä vierailee usein arvovaltaisia vieraita. Nimittäin asiakkaita. Ja heidän hurmaamiseen kannattaa nähdä vaivaa, myös valaistuksen kantilta.

Minua pyydettiin miettimään parempaa valaistusta tähän tilaan:

 

Aulatilat-ennen-muutostaJa kuten havaitaan, tilaan tulee kyllä valoa ikkunoista, mutta ei kovin paljoa eikä ainakaan pimeään aikaan, jota me täällä Suomessa valitettavasti suurimmaksi osaksi vietetään. Tilassa on myös yksi valaisin, joka valaiseen ylös ja alas. Ei mikään ideaalitilanne valaista siis tällaista tilaa.

Suunnittelin tähän tilaan epäsuoraa valaistusta toteutettavaksi ledinauhoilla. Ja niin sitten päätettiin tehdä. Ikkunan reunaan asennettiin valolista, jonka päälle tuli alumiinilistoissa ledinauhaa. Nauhaa laitettiin aika paljon, jotta saadaan kunnolla valoa katon kautta ulos.

Tässä lopputulos:

Aulatilat-muutoksen-jalkeen

Aulatilat-muutoksen-jalkeen-2

Toimistovalaisin otettiin siis pois ja tilalle laitettiin epäsuoraa valaistusta. Saatiin aikaiseksi tasainen ja rauhallinen valaistus. Kuvaajasta selkäpuolelle laitettiin myös katon rajaan samalla tavalla listaa (kuva oikella). Nyt saatiin siis kahdelta puolelta epäsuoraa valoa. Ja hyvältä näyttää. (Näin sanoi siis VMP:nkin ihmiset)

Tietenkin toimistojen ja käytävän valot näyttävät nyt todella ankeilta keltaisen sävyllä, mutta ne on taas helppo korjata vaihtamalla nykyiset loisteputket päivänvaloputkiin.

Näin helposti saatiin hieno valaistus. AD-Lux toimitti koko homman myös asennuksen osalta. Jos olet kiinnostunut vastaavasta, soittele meille: 02 517 0300 tai meilaile: adlux@adlux.fi

Tätä samaa epäsuoraa valaistusta suositaan myös kodeissa. Valaisimilla saadaan aikaiseksi sisustus, mutta valaistus itsessään luodaan epäsuorasti. Se on tämän päivän trendi.