Toimistojen valaistus

HYVÄN VALAISTUKSEN MÄÄRITTELY

Hyvä valaistus edistää työtehokkuutta ja työturvallisuutta sekä vähentää työvirheiden määrää. Näiden kriteereiden toteutumista on kuitenkin hankala mitata, joten käytännössä asia on määriteltävä monisanaisemmin.

Sopiva valaistus koostuu monista asioista, joista valon laatu ja määrä ovat tärkeimpiä. Koska päivänvalon määrä vaihtelee paljon riippuen vuorokaudenja vuodenajasta sekä säästä, pitäisi valaistuksen olla säädeltävä. Häikäisy ja heijastuminen häiritsevät työntekoa ja aiheuttavat huonoja työasentoja.

Valon oikeanlainen suuntaus on hyvin merkityksellinen asia. Yleensä parhain kokonaisuus saadaan aikaan yhdistämällä sekä epäsuoraa että suoraa valaistusta.

Päivänvalon kaltainen valo on laadukkainta, koska se on ihanteellista tukemaan ihmisten näkökykyä. Kellertävä valo päinvastoin väsyttää silmiä ja myös suurentaa silmän pupillia, jolloin näöntarkkuus heikkenee.

Hyvän valaistuksen tekijät ovat

• jatkuva led-spektri

• hyvä värintoisto

• häikäisemättömyys

• tarpeeksi suuri valaistusvoimakkuus

• värilämpötila ja

• oikea valon suuntaus

AD-Luxin tapaan toimimalla teemme ensin peruskartoituksen nykytilanteesta. Tässä erään kohteen alkutilanne vasemman puoleisessa kuvassa ja oikeanpuoleisessa kuvassa toteutettujen ratkaisujen jälkeen:

Kuten havaitaan, vasemman puoleisessa tilanteessa valon spektri ei ole jatkuva ja värintoisto on heikko. Vaihtamalla nykyiset loisteputket AD-Luxin täyden spektrin päivänvaloputkiin tilanne muuttui dramaattisesti. Valon spektri on jatkuva ja värintoistokin lähentelee jo sataa.

RATKAISUMME HYVÄKSI VALAISTUKSEKSI

Maailma valaistaan tänä päivänä ledeillä. Vaihtoehtona on tietenkin vaihtaa nykyiset valonlähteet ledeihin tai sitten vaihtaa koko valaisin ledimoduulivalaisimeksi. Tähän meillä on tarjolla uusi tuote: Stera Lux ​SLIM-nimeltään. Tämä ledimoduulivalaisin korvaa vanhan loisteputkivalaisimen kokonaan. Eikä tarvita välivaihetta, jossa loisteputket vaihdetaan lediputkiksi. Kannattaa pyytää meiltä vertailulaskelma, jossa paras mahdollinen tilanne toteutuisi ja mahdollisimman kustannustehokkaasti.

Ideaalitilanne on myös valita valaistus, joka huomioi yksilölliset tarpeet. Tarkoitamme tällä sitä, että valaistus voidaan suunnitella jokaiselle henkilökohtaisesti sopivaksi huomioon ottaen työntekijän omat tarpeet ja myös työtehtävien kautta tulevat tarpeet. Työergonomian kannalta on todella tärkeää, että valaistus on sellainen että ihminen jaksaa tehdä vaaditut tehtävät ja vieläpä väsymättä. Tämän valaisimen erä etu on se, että valotehoa voidaan säätää jokaisen oman tarpeen mukaan. 

Ota yhteyttä meihin, tulemme mielellämme kertomaan lisää ja suunnittelemme hyvän valaistuksen!

KYSY LISÄÄ JA PYYDÄ ESITTELY

Jyrki Aaltonen

Projektimyynti
Puh. 044 727 1622
jyrki.aaltonen@adlux.fi

Juho Haapasalo

Projektimyynti

puh. 044 740 3025

juho.haapasalo@adlux.fi

Pekka Orne

Toimitusjohtaja
Projektimyynti
Puh. 0400 284 571
pekka.orne@adlux.fi