Teollisuustilojen valaistus

TEOLLISUUDEN VALAISTUSVAIHTOEHDOT

– tehoa, jaksamista, tarkkuutta työn tekemiseen

Mikä on tärkeää teollisuustilojen valaistuksessa?

  • Työskentelyn turvallisuus
  • Työkohteen ja -alueen näkyminen
  • Henkilökunnan vireys
  • Energiankulutuksen minimointi edelliset kohdat huomioiden

Teollisuuden käytössä on edelleen runsaasti energiaa kuluttavia loisteputkivalaisimia sekä elohopea- ja suurpainenatriumlamppuja. Tilanne näkyy luonnollisesti sähkölaskussa.

Toimintatapanamme on tutkia nykyisen valaistuksen taso eri työpisteissä ja varmistaa, että valon laatu ja määrä ovat parhaat mahdolliset.

Apuvälineinä käytämme mittaristoa (spektri, lux, DIALux – laskelmat) ja teemme ehdotuksemme tilanteen parantamiseen. Ehdotuksemme sisältää valaistussuunnitelman, energiansäästölaskelman ja takaisinmaksuajan investoinnille.

RATKAISUMME: Stera Lux AD – moderni led-valaistus

Vanhat valaistusratkaisut korvataan modernilla led valaistuksella, joka kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa ja jota voidaan tarvittaessa ohjata ja himmentää olosuhteiden ja tarpeiden mukaan. Älykkäällä ohjauksella valoa voidaan lisätä sinne, missä sitä tarvitaan ja vähentää sieltä, missä sitä ei sillä hetkellä tarvita.

Valaistus toteutetaan sisätiloissa uusilla Stera Lux AD -valaisimilla. Valaisimet ovat pitkäikäisiä ledimoduulivalaisimia. Valaisimet valmistetaan Suomessa ja niiden kotimaisuusaste on yli 85%.

Suurin ja konkreettisin hyöty valaistuksen uusimisesta tulee säästyneistä energiakustannuksista, joka näkyy suoraan pienentyneenä sähkölaskuna. Tämän lisäksi investointi tuo luonnollisesti mukanaan paremman valaistuksen, jossa työteho, työntekijöiden vireys ja värintoisto paranevat. Led-valaisimien etuihin kuuluu myös pitkäikäisyys, sillä n. 50 000 käyttötunnin jälkeen tarkoitettujen led-valaisimen valotehosta on jäljellä vielä noin 70 %.

Stera Lux AD valaisimet on suunniteltu erityisesti teollisuuden, logistiikkakeskusten (hallit ja satamat) ja kuntasektorin tarpeisiin sisä- ja ulkoalueiden valaisuun. Samoja valaisimia voidaan pienempitehoisina käyttää myös toimistojen ja myymälöiden valaisemiseen.

Ulkotilojen valaisuun ratkaisuna on Stera Lux Area -valaisin, jolla saadaan valaistua isot alueet korkealta. Valotehoa saadaan riittävästi ja näkyvyys taattua. Näitä valaisimia on testattu ja kehitetty yhdessä Naantalin Satama Oy:n kanssa.