Päivänvaloa Pohjanmaalle

Ylivieskassa oli viikolla 20 Jukka-talo – esittely. Talon valaistukseen kiinnitettiin rakennuksen suunnitteluvaiheessa huomiota ja osa valaistuksesta toteutettiinkin päivänvalolla.

Jukka-talo ruokatila-olohuone valaistus

Yhdistetyn keittiön, ruokailutilan ja olohuoneen yleisvalaisu tehtiin epäsuorasti ja saatiin tilanteen mukaan säädettävä ja toimiva lopputulos.


Jukka-talo eteinen valaistus

Eteisen valaistus toteutettiin pääosin epäsuoralla, päivänvalon kaltaisella valolla. Vaaleat pinnat pääsevät oikeuksiinsa neutraalin valkoisessa valossa.


Jukka-talo kodinhoitohuone valaistusJukka-talo wc valaistus

Kodinhoitohuoneen yleisvalaistukseksi tuli epäsuora valaistus kaapistorivin päälle. Työtasolle hyvä ja häikäisemätön valaistus tulee yläkaapin pohjaan alumiinilistaan asennetusta ledinauhasta. U-kirjaimen mallinen alumiinilista estää häikäisyn ja valon näkymisen sivulle.

Wc:n valaistus tehtiin valoraidalla kattoon. Sopivaan kohtaan asennettuna sama valo käy sekä yleisvalaistukseen että tarkempaan peilaukseen. Tällainen valaistustapa myös säästää – erillisiä peilivaloja ei tarvitse hankkia.


Ylivieskan kohteeseen kävi päivän aikana tutustumassa reilut parikymmentä pariskuntaa. Useimmat olivat erittäin kiinnostuneita myös valaistuksesta. Näin sinäkin voit hankkia uuteen kotiisi hyvää valoa. AD-Lux tarjoaa apua valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Soita tai meilaa!