Miten Papu sai valot

Lasten leikkipaikkaan valaistus – eli miten Papu sai valot

Saimme AD-Luxissa suunnitella valaistuksen vuodenvaihteessa avattuun lasten leikkipaikkaan Turun Uudessa Patsaspuistossa. Papu- nimen saanut hahmo on samalla sekä leikkiväline että visuaalisesti innostava taideteos.

Kuten koko teoksen, myös sen valaistuksen suunnittelun johtoajatuksia olivat lasten turvallisuus ja leikkipaikan kestävyys käytössä. Halusimme myös korostaa Papun luoneiden taiteilijoiden ratkaisuja, hahmon hauskoja muotoja sekä värejä. Leikkipaikka olisi ollut mahdollista valaista perinteisellä ulkovalaistuksella sen ulkopuolelta, mutta halusimme toteuttaa valaistuksen niin, että se on kiinteä osa itse hahmoa ja leikkimiskokemusta.

Papu_avajaiset

Valoja sijoiteltiin niin, että pienen leikkijän on helppo liikkua eri puolilla leikkipaikkaa. Halusimme myös, että valaistus kannustaa lapsia kokeilemaan monipuolisesti kaikkia Papusta löytyviä leikkimismahdollisuuksia.

Meille suunnittelijoille Papun valaistus oli erityisen mielenkiintoinen ja innostava projekti. Huomasimme, että on hyvä välillä katsoa maailmaa lapsen näkökulmasta.

Merja ja Tuomo