Kuulumisia keskellä talvea

AD linear -valaisimet ovat nyt olleet puolisen vuotta tuotannossa ja olemme lisänneet niihin hyviä ominaisuuksia, kuten Philipsin EasyAir-ohjausmahdollisuuden ja myös akkuvarmennuksen. Nämä tarkoittavat sitä, että ohjauksen osalta ei välttämättä tarvita erillistä dalikaapelointia, vaan EasyAir-ohjaimella/liiketunnistimella voidaan valon määrää säätää esim. liikkeen mukaisesti. Valo on täydellä teholla vain silloin kun tilassa liikutaan ja muulloin vaikkapa säädettynä minimiin. Tätä voidaan säätää kohteessa halutunlaiseksi. Myös jälkikäteen voidaan säätöjä tehdä helposti.

Akkuvarmennus taas on hyvä laittaa esimerkiksi niihin valaisimiin, jotka sijaitsevat käytävillä tai vaikkapa varastoissa hyllykäytävien päässä. Tällöin sähkökatkoksen aikana ihmisten turvallinen poistuminen on helpompaa. Tällaista toimintaa suositellaan yrityksissä testattavan ja harjoiteltavan. Mahdollisuuksien mukaan vieläpä simuloiden savua muistuttavalla kaasulla. Pimeästä tilasta poistuminen on todella haastavaa ja erityisesti jos kulkuväylillä sattuu olemaan tavaraa. Kannattaa huolehtia poistumisteiden pysymisestä vapaana kaikissa tilanteissa.

Mitä muuta uutta meille kuuluu? Myös valonheittimemme ovat tuotannossa ja ensimmäiset ovat lähdössä asiakkaalle asennukseen. Niitä valaisimia on eri tehoisia ja tehokkaimmat ovat jopa lähes 70.000 luumenin tehoisia. Näiden valoa voidaan linssityksellä säätää niin, että niiden häikäisy minimoidaan. Ympäristössä asuvat ihmiset helposti kokevat häiriöksi, mikäli valot kajastavat päin ikkunoita.

Messukuulumisia

Jyväskylän messuilla olimme mukana yhteistyökumppanimme osastolla. Messujen anti olisi varmasti ollut meidän kannaltamme vielä mittavampi, mikäli olisimme olleet omalla osastolla ja täydellä valaisinvalikoimalla. Ensi kerralla sitten pyrimme olemaan koko tuoteryhmällämme mukana.

Frankfurtissa on maailman suurimmat tämän alan messut maaliskuun alussa ja sinne menemme vierailemaan. Ideana on tutkailla mitä uutta ja ihmeellistä alalle on tulossa ja voisiko niistä olla jotain hyötyä meidän asiakkaillemme. Kaikkea tuskin on vielä keksitty, mutta toisaalta pitää miettiä, mikä sitten on tarpeellistakaan lisätä vielä. Kerromme näistä messuista lisää myöhemmin.

Pekka Orne